info
     Dobro došli na naš veb sajt, pođite na zanimljivo putovanje kroz svet uređenja i dekoracije životnog i radnog prostora!

Detaljnije o projektu

Dizajn i projektovanje

Dizajn ovog enterijera predstavlja primer kako od klasično uredjenog doma dobijamo savremeni, moderno uredjen enterijer, koji pri tom zadržava toplinu i porodičnu atmosferu, a dobija na ekstravaganciji i upečatljivosti. Za dizajn enterijera pobrinuo se "DekoDom" tim, Ana i Saša Bogosavljević u saradnji sa Aleksandrom Živančevićem.

Postojeća osnova prostora je iskorisćena u potpunosti, i nije bilo potrebe za rušenjem i promenom strukture prostora. Prostorom dominiraju spušteni plafoni, u čijim nišama je smeštena led rasveta, trake i spot sijalice. Rasveta čini bitnu komponentu doživljaja ovog prostora, i u kombinaciji sa spuštenim plafonima dobijamo upečatljiv prostor, koji različitom kombinacijom svetala (u dnevnom boravku imamo devet odvojenih kombinacija paljenja svetala) prilagođavamo našim potrebama i datom trenutku, te ga začas možemo iz prijatnog dnevnog boravka pretvoriti u prostor za žurku, koristeći "RGB" rasvetu ili u bioskopsku salu, sa diskretnim bočnim svetlima.

Da bi trpezarijski prostor, na koji se nastavlja kuhinja, čiji su elementi urađeni od hrastovog masiva, u tradicionalnom stilu, učinili mestom za prijatna porodična okupljanja, stub dimnjaka smo obložili našom rustik dekorativnom ciglom, plafon iznad kuhinje spustili u odnosu na ostatak prostora, i postigli osećaj "ušuškanog" prostora, a iznad trpezarijskog stola uradili tri spuštena plafona, naizmenično poređana, koji su ukrašeni led trakama i sa kojih vise led "visilice".

Plafon hodnika smo oivičili spuštenim plafonom, koji naglašava dužinu hodnika, a led traka mu daje prijatno i diskretno svetlo. Zid sa desne strane je ukrašen dekorativnom tehikom "Enkanto".

Dnevni boravak ostavlja poseban utisak, dugi venac spuštenog plafona, odvojenog od bočnih zidova, prati pravougaoni oblik prostorije, led rasveta je smeštena u unutrašnji i spoljašnji prsten. Na čeonim zidovima su izrađeni "okviri" od gipsa, koji "uramljuju" sa jedne strane dekorativnu tehiku "Otoćento" a sa druge prirodni kamen.

Enterijerski radovi
Instalacije i rasveta
  • Gipsarski radovi igraju najznačajniju ulogu u dizajnu ovog prostora.

    Molerski radovi su urađeni u visokom kvalitetu, zidovi i plafoni bojeni su akrilnim bojama. Korišćene su dekorativne tehnike "Otoćento" i "Enkanto".

    Keramičarski i vodoinstalaterski radovi su rađeni u kupatilu uz kompletnu zamenu pratećih instalacija.

    Parket je obnovljen, i lakiran.

  • Električna instalacija je izmenjena i prilagođena potrebama, ugrađena je modularna galanterija domaćeg proizvođača "Aling-Conel" model "expirience". Kompletna rasveta u prostoru "led" tipa. Prostor je izuzetno dobro osvetljen, uz minimalnu potrošnju.

pripremni radovi Andrija Bogosavljević Gipsarski Radovi Deko Dom Dizajn izuzetni enterijeri Gletovanje i krečenje Šmirglanje zidova Enterijerski radovi izuzetni enterijeri izuzetni enterijeri izuzetni enterijeri izuzetni enterijeri Ugradnja dekorativnog kamena Ugradnja dekorativne Izrada i ugradnja dekorativne cigle Gipsarski Radovi Deko Dom Dizajn Gipsarski Radovi Deko Dom Dizajn Farbanje stolarije-Deko Dom Dizajn Priprema zidova za dekorativne tehnike-Deko Dom Dizajn Gipsarski Radovi Deko Dom Dizajn Deko Dom Dizajn Deko Dom Dizajn Deko Dom Dizajn Deko Dom Dizajn Deko Dom Dizajn
Projekatant Deko Dom Dizajn tim
Izvođač radova Deko Dom Dizajn
Magram gradnja