info
Thank you for visiting my theme! Replace this with your message to visitors.

Nalazite se na stranici "Čitaj dalje": idi na "Početna" / vrati se na "Saveti-zanimljivosti"

Kako kombinovati novo sa starim

Deko
Dom
Dizajn
Oseti
Svoju
Slobodu!
Uredi
Dom
Po
Svom!
Živeti
u
skladu
sa
prirodom!
jQuery Carousel

Moderno i retro se ustvari savršeno slažu. Moderan namestaj ima oštre linije i moderne boje, a retro uglavnom krive linije i više boja. Idealno je kada se moderno uredi stan sa po nekim komadom namestaja koji ima starinski izgled. Da li će to biti na primer retro klub stočić, polica za knjige ili možda nešto od dekoracije kao što je zidni sat modernog oblika i retro boja ili obrnuto, zatim retro stona lampa, police sa držačima od kovanog gvožđa … !? Ovo zavisi od ukusa svakog pojedinca !

Praveći pravu kombinaciju boja i tapeta sa starinskim motivima, uz odgovarajuće komade nameštaja i dekoracije, možemo postići odlične rezultate, da od naše trpezarije ili kuhinje napravimo prostor koji nas podseća na detinjstvo, ili možda neku bajku koju smo voleli. Što se tiče dnevne sobe ili stepeništa, kao I predsoblja, tu imamo puno mogućnosti. Ogledala sa sa starinskim, patiniranim ili izbeljenim ramom, zidni čiviluci, komode I vitrine, kompozicije ramova sa porodičnim fotografijama, ili zbirka slika.

Možda želite da vam dnevna soba bude moderna, da ima neobične plafone, rasvetu, modreran TV I sve uređaje koji ga prate, modernu garnituru, a da ne odskače od ostatka prostora. Suština je u tome da nemorate čitav dom urediti po istom principu, već na suptilan način prateći stil koji ste odabrali, pravite lagane prelaze, kontinuitet zadržavate nijansama boja koje pažljivo usklađujete, ubacivanjem komada nameštaja koji će pratiti retro stil bojom ili teksturom a biti modernog dizajna, recimo u dnevnoj sobi bi to bila TV polica napravljena od masivnog drveta, oštrih ivica, ali opuštajuće teksture drveta, lagano izbeljenog, sa bež ili braon elementima. Na ovaj način zadržaćemo kontinuitet vizuelnog doživljaja prostora, i nećemo remetiti opšti utisak, a pritom će mo imati slobodu kombinovanja.

Kombinacija retro i modernog

Par reči za kraj

Najbolji recept za ovakvo kombinovanje nameštaja i urerđenje prostora je istraživanje. Prvo zavirite u sebe, razmislite šta zaista volite, gde ste se baš prijatno osećali. Čitajte članke, gledajte fotografije, posećujte blogove, obilazite salone nameštaja, kafe-barove, jednom rečju tražite inspiraciju na svakom mestu, jer mašta je uvek tu u nama, treba joj samo dati slobodu!

Spoj modernog i retro?


Ukusi su različiti!!! Puno ljudi voli i moderan i retro nameštaj!
Da li je moguće spojiti ga u jednom prostoru ?
Kada želimo da sredimo naš prostor, često se susretnemo sa više problema, a jedan od tih problema je i kako uklopiti ova dva tipa nameštaja i dekoracije!?
Treba napraviti prostor u kome se osećamo prijatno i koji će predstavljati oličenje i odraz našeg stila. Prostor u kome želimo da provodimo vreme i kome sa sa radovanjem vraćamo.Sat sa zupčanicima Severni Snovi

Dekorativne tehnike i zidne obloge

Takođe, moguće je napraviti prijatan i lep prostor kombinovanjem modernog nametaja i retro dekorativnim tehnikama za zidove, koje dočaravaju starinski šarm a u isto vreme deluju moderno, moćno i uvek u trendu. Osobenost upotrebe tehnika za dekorisanje zidova je kontroverznost, nekome će se dopasti nekome ne, ali će uvek privući pažnju. Suština je u tome da prostor uređujemo po svom i ukusu nama bitnih osoba.

Tu su i zidne obloge kao što su kamen, rustična cigla, drvene obloge, koje kombinovane na pravi način postižu odlične efekte. Njihov korišćenjem stvaramo utisak povezanosti sa prirodom, utisak tarajanja, takvi materijali deluju opuštajuće, baš zbog svoje teksture i zemljanih tonova boja.

Ana i Saša Bogosavljević