info
     Dobro došli na naš veb sajt, pođite na zanimljivo putovanje kroz svet uređenja i dekoracije životnog i radnog prostora!

Naše usluge

Slobodno pitajte!

Parketarski i podopolagački radovi

Predstavljaju oblast izrade podova od drvrta (masiva), različitih vrsta laminata, kao i keramike i kamena. Na ovoj strani se bavimo izradom podova od masivnog drveta i laminata više o keramičkim i kamenim podovima možete pogledati ovde.

Jedan od ključnih preduslova za ugradnju klasičnog i gotovog parketa jeste odgovarajuće pripremljena podloga, koja mora biti čvrsta i tačno određenog stepena vlažnosti. Dobra podloga predstavlja osnovni preduslov za kvalitetnu ugradnju parketa.

Usluge sa kratkim opisom

Ugradnja klasičnog parketa...

...parket predstavlja izuzetno kvalitetnu vrstu podne obloge, kako sa funkcionalne, tako i sa estetske strane. Pruža toplinu u prostoru, izuzetno je trajan i ekološki prihvatljiv. Postupak ugradnje klasičnog parketa je dugotrajniji, zahteva znanje i opremu, odgovarajuće uslove što se tiče vlažnosti i temperature.

Kvalitetno urađen parket predstavlja izuzetno izdržljiv i dugotrajan pod. Parketi koji se kod nas ugrađuju su prosečne debljine oko 20mm, što nam omogućuje da na svakih desetak godina osvežimo naš pod hobovanjem (koje u proseku skida 2mm materijala)i lakiranjem, što nam garantuje doživotnu trajnost.

Hoblovanje i lakiranje parketa...

...predstavlja ozbiljan posao, prvi korak je procena stanja postojećeg poda (da li ima odlepljenih lamela, da li se parket mestimično ili na većim površinama podigao, stepen pohabanosti, debljina lamela), na osnovu toga stručno lice naše firme procenjuje da li je pod podoban za obradu ili ga je potrebno zameniti ( u nekim situacijama popravke su ili neizvodljive ili neisplative). U koliko je u zadovoljavajućem stanju, procenjujemo kolika je vrednost popravki na samom podu, zatim pristupamo zameni lamela, popravki oštećenja, štukovanju, brušenju i lakiranju. Hoblovanje i lakiranje garantuje svežinu i dugotrajnost naših podova i praktikuje se na svakih desetak godina.

Ugradnja gotovih parketa...
...koji predstavljaju lamelirane ploče drveta dobijene u kontrolisanim fabričkim uslovima, već obrađene, lakirane i spremne za ugradnju. Lepi se na predhodno pripremljen pod odgovarajućim lepkom, prednost u odnosu na klasičan parket je brža i lakša ugradnja, odsustvo brušenja (samim tim i prašine) i lakiranja. Odlikuje ih velika čvrtoća i nizak stepen vlažnosti drveta što garantuje dobro ponašanje prilikom ugradnje.

.

Ugradnja laminata...

...Laminat je vrsta gotovog poda, koga odlikuje prijatan izgled i velika brzina montaže. Dostupan je u velikom broju dezena, i različitom stepenu kvaliteta, koji odabiramo u zavisnosti od namene prostora i trenutne situacije, jer razlika između osnovne ponude laminata i kvalitetnih laminata u ceni može biti izuzetno velika.

.

.

Montaža lajsni...

...nakon montaže podova pristupamo izradi cokle, koja ima estetski i praktični karakter, može biti od punog drveta, iverice ili medijapana . Lajsne mogu biti različite visine i širine, teksture i boja.

Priprema podloge...

...obuhvara izradu košuljica od klasičnog ili specijalnog materijala (koristi se u slučajevima gde je neophodno brzo sušenje košuljice, dosta je skuplji od klasičnog materijala za ravnajuće slojeve), kao i izlivanje olmo mase u koliko već postoji košuljica koja ima manje neravnine ili nedostatke.


Informaciju o cenama radova možete dobiti tako što će te poslati poruku na naš imejl i navesti nam koji su Vam konkretno radovi potrebni. Dobićete okvirni predračun, ukoliko Vam cene odgovaraju doćićemo na lice mesta i napraviti detaljni predračun na osnovu situacije na terenu.

Želeli bi ste da uredite svoj prostor!?

Opišite nam ukratko šta bi ste želeli i odgovorno lice iz našeg tima će Vas kontaktirati što je pre moguće.

Poruka je poslata! x